Новини

За останні місяці рф знищила майже 300 тисяч тонн українського зерна

Також рф створює загрози для судноплавства в Чорному морі.

Фото ілюстративне

За останні три місяці рф знищила майже 300 тисяч тонн українського зерна.

Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, пишуть Букви.

У повідомленні йдеться, що з моменту виходу росії з «зернової угоди» окупанти знищили майже 300 тисяч тонн українського зерна.

А також міністр додав, що рф створює загрози для судноплавства в Чорному морі. Водночас завдяки роботі ЗСУ змогли створити можливість для роботи тимчасового коридору для цивільних суден. У світі він вже отримав назву «український коридор».

За словами міністра, наразі вже 21 судно скористалися цим коридором для експорту та 25 суден зайшли до портів під завантаження.

Довідка

17 липня Росія зупинила дію «зернової угоди». 19 липня у Міноборони рф заявили, що з 00:00 20 липня 2023 року РФ вважатиме всі судна, що прямують до українських портів потенційними перевізниками озброєнь, а країни, чиї прапори мають ці судна — залученими до війни.

Також країна-агресорка оголосила низку районів у північно-західній та південно-східній частині Чорного моря небезпечними для судноплавства.

Після цього росія стала систематично завдавати ракетних ударів по портах, портовій та зерновій інфраструктурі на півдні України.

Коментарі