Новини

У Чернівцях розірвали угоду з підрядником, який не виконав вчасно ремонт на вулиці Вірменській

Міська рада оголосить новий тендер на виконавця робіт.

Фото: ЧМР

Міська рада у Чернівцях в односторонньому порядку розриває угоду з підрядником, який не виконав у домовлений термін поточний ремонт на вулиці Вірменській. Це тернопільське ТОВ «БМ Буд».

Про це повідомляє Департамент інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради.

Зазначають, що підрядник не виконав своїх зобов’язань згідно з угодою. Адже поточний ремонт на вулиці Вірменській мав завершити до 1 жовтня. 

«Станом на зараз (13 жовтня – ред.) там лише відфрезерували старе покриття. Тягнути час немає сенсу: якби були об’єктивні причини невиконання договору, то підрядник не уникав би офіційних попереджень та фіксації порушень умов і термінів договору», – йдеться у повідомленні.

Міська рада направила офіційне повідомлення про одностороннє розірвання договору. Крім цього, в безумовному порядку стягнули в бюджет громади грошове забезпечення – 91 тисячу гривень, яке підрядник надав як гарантію виконання своїх зобов’язань. А ще нарахували пеню за кожен день прострочення (невиконання/неналежного виконання своїх зобов’язань). За 11 днів пеня склала понад 200 тисяч гривень.

«Окрім фінансових санкцій, підряднику законодавством передбачена заборона брати участь у тендерних закупівлях упродовж трьох років», – ідеться у повідомленні.

Міська рада оголосить новий тендер на виконавця робіт та планує завершити ремонт на цій ділянці дороги.

Що відомо про ТОВ «БМ Буд»

За інформацією на Youcontrol, ТОВ «БМБУД» зареєстроване 20.12.2016 у Тернопільській області, селі Настасів. Керівником організації є Носик Валерій Вікторович.

Основний вид діяльности: будівництво доріг і автострад.

За інформацією на «Проззоро», компанія брала участь у тендерах на виконання робіт у Чернівцях. Зокрема – капітальний ремонт вулиці Винниченка. Однак тоді не виграла тендер.

Також про фірму зробили розслідування «Наші гроші» з назвою «Як Великдень і війна завадили тернопільському гегемону захопити Буковину».

 

Коментарі