Новини

ДТЕК вклала рекордні кошти в підготовку до опалювального сезону: очікують, що він буде важчим за минулий

До опалювального сезону 2023/2024 років компанія інвестувала рекордні 20 мільярдів гривень.

Максим Тімченко/фото пресслужби ДТЕК

ДТЕК інвестувала рекордні 20 мільярдів гривень у підготовку до опалювального сезону 2023 — 2024 років. Водночас у компанії попереджають, що очікують гіршого проходження зими, ніж у попередньому сезоні.

Про це повідомив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко під час пресконференції в Києві.

«Ця зима, напевно, буде важчою за минулу. Готуємося не тільки ми, а й наші вороги. Думаю, удари будуть інтенсивнішими. Крім того, у нас через попередні обстріли менші резерви потужності», — сказав він.

Водночас гендиректор наголосив, що досвід, який отримали енергетики минулої зими неабияк допоможе цьогоріч.

«Цієї зими окупанти можуть повторити свій енергетичний терор і енергетики до цього готові. Всі, хто стоїть на щиті управління ТЕС під час обстрілів, хто спускається в шахту, хто бурить свердловини і видобуває газ, виїжджає на ремонт мереж – готові дати відсіч ворогу», – наголосив генеральний директор ДТЕК.

Максим Тімченко додав, що наразі готовність теплової генерації сягає 84%, а для ремонтних робіт на теплоелектростанціях інвестували близько 4 мільярдів гривень. 

Також, вдвічі зросли інвестиції у вугільні шахти — до 7,4 млрд грн. Крім того, ДТЕК імпортує 210 тис. тонн вугілля для стабільного проходження зими.

Коментарі