Новини

Замінять тротуари, облаштують зелені зони та антикишені: на вулиці Банковій проводять капітальний ремонт

Орієнтовна вартість ремонтних робіт складає понад два мільйони гривень.

На вулиці Банковій у Чернівцях капітально ремонтують тротуари. Тут уже зняли старе покриття та планують повністю переробити її зовнішній вигляд.

Детальніше про перебіг ремонту розповів заступник Чернівецького міського голови Василь Зазуляк.  

«Це вулиця в центральній частині міста, на ній дуже часто екскурсоводи знайомлять туристів із будинками-близнюками. Тому можна впевнено сказати, що ремонт потрібен, адже тротуари тут були жахливі. Тим паче, що на цій вулиці розташовані школа та коледж», – каже заступник міського голови.

Василь Зазуляк розповів, що на вулиці планують оновити бруківку та створити простір для зручного пересування усіх верств населення, зокрема учнів прилеглих освітніх закладів.

«З правого боку можна буде паркуватися, повністю забезпечуючи проїзд, але водночас ми дещо розширили тротуари, які прилягають до школи, щоб вони були комфортнішими, а також щоб тут можна було зробити озеленення. Бо без цього вулиця дуже порожня».

На Банковій облаштують так звані антикишені. Їхня головна мета – збільшити прохідність пішоходів по тротуарах і унеможливити паркування автомобілів у недозволених для цього місцях.

Капітальні ремонти будуть проводити здебільшого на невеликих вуличках та провулках міста, адже коштів на більші магістралі в бюджеті не вистачає. 

«Перемогла компанія з пропозицією у 2,1 мільйона. Я розумію, що люди скептично налаштовані, коли чують про ці мільйони, але ціни такі, які вони є. Вони проходять державну експертизу, за деякими особливо резонансними об’єктами ми взагалі самі економічну експертизу замовляємо – для того, щоб зняти всі питання», — додає посадовець.

Роботи, згідно з угодою, на вулиці мають завершити до 1 грудня.

Коментарі