Новини

СБУ викрила чотирьох буковинців, котрі поширювали прокремлівські наративи

Вони публічно розповсюджували прокремлівський контент, поширювали кремлівські наративи, підтримували загарбницьку політику держави-агресора та заперечувала агресію рф.

Фото: Управління СБУ

СБУ повідомила про підозру чотирьом жителям Буковини, які публічно заперечували збройну агресію рф проти України.

Про це повідомляє Управління СБУ в Чернівецькій області.

«Кіберфахівці Управління СБ України в Чернівецькій області проводять системну роботу по виявленню і нейтралізації діяльності інтернет-агітаторів, які ведуть інформаційно-підривну діяльність проти України», – йдеться у повідомленні.

Оперативники спецслужби викрили чотирьох жителів регіону, які публічно поширювали прокремлівський контент у забороненій в Україні соціальній мережі «Однокласники».

У СБУ зазначають, що мешканець обласного центру деструктивну діяльність розпочав ще у квітні минулого року. На своїй особистій сторінці він поширював матеріали, в яких російських солдатів позиціонує не як окупантів, а визволителів. Натомість військовослужбовців ЗСУ ворожий агітатор називав «бандитами» й «укронацистами». Окрім того, він висловлював захоплення, що вчителі з окупованих територій пройдуть перепідготовку в рф і тепер вчитимуть дітей за стандартами країни-агресорки.

Поширював кремлівські наративи і мешканець Вижниччини. 

«У розміщених у його акаунті публікаціях псевдоексперти звинувачували Україну у зраді росії, яка нібито нашу державу «створила і годувала з ложечки». Чоловік називав рф «святим краєм», а бойові дії вважає «відплатою за Донбас», – йдеться у повідомленні.

Фото: Управління СБУ

Мешканка Новоселиці підтримувала загарбницьку політику держави-агресорки. Жінка відверто захоплювалася у поширених публікаціях президентом рф путіним, називаючи його «геніальним політиком», «достойним президентом великої росії», який «повинен управляти всією Європою». Окрім того, жінка возвеличувала збройні сили рф і переконувала, що ціль росії – зупинити війну, яку, буцімто, розпочала українська влада.

Також публічно заперечувала агресію рф проти України донька попередньої фігурантки. 

«Вона поширювала контент, у якому стверджувалось, що «путін вступив у боротьбу зі світовою мафією» і возвеличувався як «збирач земель російських». Також жінка жаліла окупантів, яких «б’ють укронацисти», а солдатів держави-агресора  називала «людьми високого духу, які мають честь», – зазначають в СБУ.

Під час обшуків, проведених за місцями проживання усіх чотирьох фігурантів, співробітники СБУ вилучили докази протиправної діяльности.

Наразі чотирьом буковинцям повідомили про підозру за колабораційну діяльність.

 

Коментарі