Новини

Нагороди волонтерам, артистам, науковцям та почесним чернівчанам: до Дня міста у Чернівцях відбулися традиційні урочистості

Двоє містян отримали звання «почесного громадянина», також нагородили лавреатів премії імені Антона Кохановського та вручили медалі «На славу Чернівців».

До 615 річниці Чернівців у дворику Ратуші відбулося урочисте нагородження діячів, які зробили вагомий внесок у розвиток міста.

Відкрили захід виступом чернівецьких артистів та дітей, які переїхали до міста з інших куточків України, що постраждали від російської агресії. 

Для багатьох вимушених переселенців Чернівці стали другою домівкою та «тихою гаванню», розповідає міський голова Роман Клічук.

«Ми зробимо все можливе, щоб нам не було соромно, щоб ми пишалися нашим містом. Ми робимо це для покоління, яке приїхало сюди з усієї України», –додав міський голова.

Цього року також поповнився список «почесних громадян Чернівців». До культових для міста діячів увійшли художник Броніслав Тутельман та очільник Буковинського центру культури і мистецтва Микола Шкрібляк

«За 40 років, відколи я тут живу та працюю, ми спільно творили, тому що чернівчани мене постійно надихали. Але я думаю, що у нас ще все попереду», – зазначив Микола Шкрібляк.

Керівника Чернівецького регіонального центру з фізичної культури і спорту людей з інвалідністю «Інваспорт» Миколу Кіндревича міська рада відзначила медаллю «На славу Чернівців». 

«Для моєї професії звично подорожувати та жити у різних містах, не тільки України, а й усього світу. Але мене завжди тягне до рідного міста, до рідної землі», – зізнається Микола Кіндревич. 

Медалі «На славу Чернівців» отримали також Павло Чоботов, Софія Березіна та інші громадські й культурні діячі, які активно сприяли розквіту міста і його впізнаваності в Україні та світі.

Окрім цього, стали відомі і лавреати премії імені Антона Кохановського. Ними, зокрема, стали танцюрист Павло Берник, актор Іван Данілін, письменник Володимир Антофійчук, громадська діячка Світлана Олексійчук та інші.

Саме місто також збагатилося на європейські відзнаки зі збереження культурної спадщини «Europa nostra». Дві нагороди отримали засновники Всесвітнього дня вишиванки, який започаткували саме у столиці Буковини. 

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі