Новини

Нацбанк презентував пам’ятні монети «Захисниці»

Монети номіналом 10 гривень виготовлено зі срібла тиражем до 2 500 штук, номіналом 5 гривень – із нейзильберу тиражем до 50 000 штук. 

фото НБУ

Національний банк презентував нові пам’ятні монети «Захисниці», що вшановують героїзм захисниць України та присвячені українським жінкам, які стали на захист Батьківщини. 

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Дизайн пам’ятних монет «Захисниці» створила художниця Марина Куц. 

На аверсі монет на дзеркальному тлі розміщено символічну композицію, що демонструє відвагу та волелюбність українських жінок, які під час війни взяли на себе величезну відповідальність – бути на захисті Батьківщини та водночас залишатися дружиною, господинею і матір’ю. На реверсі монет на дзеркальному тлі розміщено стилізовані хвилі жіночого волосся та абриси жіночої фігури в плахті. 

Придбати пам’ятні монети можна з 4 жовтня 2023 року в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку. Загалом через інтернет-магазин планують реалізувати 500 монет зі срібла та десять тисяч монет із нейзильберу. 

Загалом «Захисниці» номіналом 10 гривень виготовили зі срібла тиражем до 2 500 штук. Номіналом 5 гривень – із нейзильберу тиражем до 50 000 штук.

Коментарі