Новини

Електронний реєстр військовозобов’язаних готовий на дев’яносто відсотків – Федоров

За словами Міністра цифрової трансформації, реєстр уже функціонує та постійно наповнюється інформацією.

Фото — Генштаб ЗСУ, facebook.com

Єдиний електронний реєстр військовозобов’язаних «Оберіг» уже функціонує та постійно наповнюється інформацією. Про це у коментарі «Еспресо» розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він також додав, що мінцифри очікує бачення нової команди міноборони.

«Це закрита система, яка має свій захищений контур. Усі вимоги захисту до неї витримані. Це достатньо захищений продукт, який не має жодних натяків на можливість бути вразливим. І ми бачимо, що за півтора року повномасштабної війни немає витоку сенситивної інформації», – заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він також розповів, що електронний реєстр військовозобов’язаних «Оберіг» вже наповнений на понад 90%. Однак є питання сервісів на базі «Оберегу» та якими вони будуть.

Раніше, 6 вересня, новопризначений міністр оборони Рустем Умєров одним з основних завдань на новій посаді назвав запуск єдиного реєстру призовників, який унеможливить будь-які корупційні ризики.

Закон про державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів був ухвалений ще в березні 2017 року. У вересні у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт 10062, який передбачає низку змін щодо реєстру військовозобов’язаних.

Коментарі