Новини

Чернівецька міська рада купила ще 6 автомобілів для ЗСУ: скільки коштують

Їх передадуть у бригади чотирьох військових частин.

Скриншот з прямої трансляції

Чернівецька міська рада закупила чотири пікапи та 2 мікроавтобуси для військових. Їх придбали за 2,4 мільйона гривень із міського бюджету. Автомобілі передадуть військовим у чотири частини, які зареєстровані в області.

Про це повідомив під час брифінгу міський голова Роман Клічук.

За його словами, міська рада виділила 2,5 мільйони гривень на купівлю автомобілів для ЗСУ ще в липні. 

«Міська рада оголосила тендер, але він двічі не відбувся через відсутність учасників. Тому ми перейшли до прямої закупівлі, так зекономили ще 100 тисяч гривень. Автівки обійшлися нам у 2,4 мільйона гривень», – розповів Клічук.

Міський голова каже, що підприємці не хочуть брати участь у тендері, бо це складна процедура. Крім того, потрібно транспорт реєструвати, розмитнювати тощо. А це може дорівнювати вартості авто. 

«Аби взяти участь в тендері, авто треба зареєструвати, пройти експертизу. Приватні підприємці не хочуть цим займатися, їм легше продати машини приватним особам. Крім того, всі автомобілі, які закуповує міська рада, потрібно взяти на баланс. Наприклад, фізична особа може передати автівку військовим як благодійну допомогу. Міська рада не може так зробити, тож переплачує».

До кінця року міська рада планує оголосити тендер на купівлю 20 машин для військових різних марок та років.

 

Коментарі