Новини

У Чернівцях запрацював квиток «Денний» для проїзду у комунальному транспорті

Вартість картонного квитка зі штрих-кодом становить 50 гривень, а кількість поїздок у тролейбусах та комунальних автобусах — безлімітна.

Фото: ЧТУ


Відсьогодні, 1 жовтня, у Чернівцях запрацював одноденний квиток для проїзду у комунальному транспорті міста.

Про це повідомляє КП «Чернівецьке тролейбусне управління».

Вартість картонного квитка зі штрих-кодом становить 50 гривень, а кількість поїздок у тролейбусах та комунальних автобусах — безлімітна.

Придбати такий квиток можна буде у водіїв тролейбусів чи комунальних автобусів. Після цього його необхідно піднести до валідатора, аби активувати. Квиток діятиме до 23:00.

Заступник міського голови Ігор Крохмаль розповів «Шпальті», що запровадили такий квиток, аби додати ще один спосіб оплати у комунальному транспорті міста.

Як каже заступник міського голови, є частина громадян, а серед них в основному це гості міста, яким складно зорієнтуватися, у який спосіб можна оплатити проїзд. Відповідно тому й ухвалили рішення зробити одноденний квиток.

Раніше «Шпальта» писала, що у приватних маршрутках досі є можливість лише готівкової оплати. Відрізнити комунальний транспорт від приватного перевізника можна за допомогою маркування. На першому зазначено, що він комунальний.

З 1 серпня у комунальному транспорті Чернівців оплатити проїзд можна лише безготівково.

З червня цього року водіям тролейбусів не можна заплатити за проїзд. Водночас придбати одноразовий квиток за готівку можна в терміналах «EasyPay», «City24», «iBox». Також оплатити проїзд можна за допомогою транспортної картки, QR-коду застосунків «Приват24» та «EasyPay» або ж використовуючи банківську картку.

 

Коментарі