Новини

Спецпризначенці ВМС та ГУР повернули двох десантників, котрі з пораненнями переховувалися на окупованій території

Повернені військові ще на початку вторгнення брали участь у боях та отримали важкі поранення. Опісля весь цей час перебували на окупованій території.

Фото ВМС ЗСУ, facebook.com

Військово-Морські Сили разом із Головним управлінням розвідки провели успішну спецоперацію з евакуації двох військовослужбовців Десантно-штурмових військ з тимчасово окупованої території України.

Як повідомляють ВМС ЗСУ на своїй сторінці у фейсбуку, декілька тижнів тому управління розвідки військово-морських сил з оперативних джерел отримало інформацію, що два військовослужбовці десантно-штурмових військ від початку повномасштабного вторгнення перебувають на тимчасово окупованій території.

Вони брали участь у боях з окупантами, отримали важкі поранення та не змогли самостійно вийти на підконтрольну Україні територію. Весь цей час вони перебували у нелегальному становищі та успішно переховувалися, завдяки місцевим мешканцям.

Відтак розвідники вирішили провести спеціальну операцію з порятунку та евакуації військовослужбовців. Її підготовку та реалізацію доручили спецпідрозділу ВМС «Ангели». До втілення плану також залучили Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ, підрозділи якого забезпечували вогневе прикриття під час виходу групи.

Днями двох військовослужбовців, які більш ніж півтора року перебували на окупованій території, вдалося вивести на підконтрольну Україні територію.

Коментарі