Новини

Шість громад Чернівецької области отримають фінансування від Євросоюзу та ООН на підтримку ВПО

Створені у громадах ради ВПО матимуть змогу пропонувати й реалізувати власні проєкти, що стосуються поліпшення інфраструктури.

Фото Getty Images

Шість територіальних громад нашої области: Чернівецька, Хотинська, Недобоївська, Вижницька, Глибоцька та Мамалигівська – долучилися до проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» за підтримки Європейського Союзу. Його впроваджує ПРООН – Програма розвитку ООН.

Про це повідомляє Агенція розвитку громад Буковини, яка є партнеркою проєкту в Чернівецькій області.

Програма передбачає підтримку рад ВПО та розвиток їх потенціалу у вказаних громадах. Зокрема ради ВПО отримають підтримку на матеріально-технічне оснащення своєї роботи. Для цього в кожній громаді отримають по 3 тисячі доларів для закупівлі необхідного обладнання.

Крім того, ініціативні групи мають змогу отримати підтримку мініпроєктів у сумі до 5 тисяч доларів за умови, що їх підтримає рада ВПО і рекомендуватиме для фінансування. Громадські організації цих громад матимуть змогу подаватися на грантові конкурси в межах проєкту.

Зокрема у межах підтримки мініініціатив Вижницька рада ВПО та громада створюватимуть відпочинкову зону «Родинна алея». Ініціатором виступили вимушені переселенці, які розробили дизайн облаштування громадського простору над річкою, вигадали його ідею. Міська рада це підтримала.

У Глибоцькій громаді створюють кімнату психо-емоційного розвантаження. Наразі підготовлені специфікації проходять погодження ПРООН.

У Чернівцях через грантові проєкти створять ветеранський хаб, а в Хотині – облаштують безпекові кімнати у школах та облаштують безпечні переходи біля закладів освіти.

Коментарі