Новини

У Чернівцях розширять Університет третього віку: що там буде

Аби реалізувати заплановане, потрібна підтримка партнерів, зокрема фінансова. 

Фото: Департамент соціальної політики ЧМР

У Чернівцях розширять Університет третього віку. Задля цього Чернівецька міська рада виділила три додаткові кімнати. Там планують облаштувати комп’ютерний клас, кімнату для психолога та кінозал.

Про це повідомляє Департамент соціальної політики Чернівецької міської ради.

Університет третього віку діє на базі Чернівецького комунального центру соціального обслуговування «Турбота». Студенти, яким по 50-90 років, можуть безкоштовно вивчати іноземні мови, психологію, комп’ютерну грамотність, відвідувати музеї, екскурсії тощо.

«Зараз прибуває надзвичайно велика кількість внутрішньо переміщених осіб, яким потрібно створити умови для вивчення української мови, для вивчення різних інших мов, для майстер-класів, для зустрічі з різними цікавими людьми міста. Вони практично в нас тут живуть цілий день. Тут вони мають змогу відволіктися від тих проблем, які в них є в житті. У нас працює дуже професійний психолог. І нам потрібен окремий кабінет для нього, який треба обладнати», – розповіла завідувачка відділення денного перебування для людей поважного віку Чернівецького комунального центру соціального обслуговування «Турбота» Наталія Коцур.

Фото: Департамент соціальної політики ЧМР

Як зазначили в Департаменті, аби реалізувати заплановане, потрібна підтримка партнерів, зокрема фінансова. Наразі обговорили співпрацю з партнерами УВКБ ООН (UNHCR Ukraine) та Благодійною організацією «Благодійний фонд “Рокада”». 

Фото: Департамент соціальної політики ЧМР

 

Коментарі