Новини

Буковинський онкологічний центр отримає інноваційний лінійний прискорювач

Це інноваційна система лінійних прискорювачів «Elekta Harmony».

Фото ілюстративне, 18000.com.ua

Буковинський онкологічний центр отримає лінійний прискорювач. Приміщення для його встановлення вже готове до використання. Таке ж обладнання закуплять для ще 15 лікарень України. 

Про це повідомляють Чернівецька обласна військова адміністрація та Міністерство охорони здоров’я.

«Інноваційні системи лінійних прискорювачів «Elekta Harmony» за допомогою рентгенівського або гамма-випромінювання дозволяють впливати на ракові клітини чи пухлини у внутрішніх органах, знищуючи або зупиняючи їхній ріст. При цьому вони намагаються мінімізувати пошкодження здорових тканин. Тому лікування пацієнтів із важкою стадією онкології може відбуватися без хірургічного втручання та з більшою ефективністю», – йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначили, що у такій кількості лінійні прискорювачі закуплені державним коштом вперше і з суттєвою економією у майже 50%. Їх загальна очікувана вартість була понад 1 мільярд гривень. Водночас закупили їх за 541 мільйон.

Лінійні прискорювачі розподілять між медзакладами у Сумській, Рівненській, Чернівецькій, Тернопільській, Хмельницькій, Чернігівській, Полтавській, Черкаській, Херсонській, Волинській, Івано-Франківській, Одеській, Кіровоградській, Харківській та Київській областях.

 

Коментарі