Новини

Працівника лісового господарства Буковини нагородили відзнакою Секретаря РНБО

Іван Циганюк 2019 року вступив до лінійного складу 93 батальйону ТРО.

Фото: Подільський лісовий офіс

Головний економіст філії «Путильське лісове господарство» Іван Циганюк отримав відзнаку та нагрудний знак «Захиснику України».

Про це повідомляє Подільський лісовий офіс.

Відзнаку вручили «за вагомий внесок у справу гарантування національної безпеки й оборони України, зразкове виконання службових обов’язків в умовах воєнного стану, мужність та героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісности держави та нагрудний знак “Захиснику України”».

Фото: Подільський лісовий офіс

Іван Циганюк пропрацював у лісовій галузі 20 років. 2019-го вступив до лінійного складу 93 батальйону ТРО. Каже, ще тоді почали формувати свою лінійну територіальну оборону, щоб у випадку чогось могли зорганізуватися і захистити Батьківщину.

«24 лютого о 2 ночі я з’явився для формування військової частини. Спершу ми були на другій лінії, страхували 93 ОМБр «Холодний яр». А з червня уже замінили частини холодноярців. Далі Харківщина. Під час контрнаступу ми звільнили від російських окупантів село Мала Комишуваха в Ізюмському районі. Емоції дуже сильні були. Ми захопили багато трофейної військової техніки росіян, нею їх і виганяли. Повернули москалям усе до останнього патрона… Потім був ще Лиманський напрямок і Луганщина, село Невське», – розповів Іван.

Фото: Подільський лісовий офіс

Воїна-лісівника підтримували сім’я, діти, волонтери, колеги.

«Я ж знав, для чого туди йшов. Знав, що це рано чи пізно буде. У мене була одна мета – не допустити цієї біди до свого дому, до своєї родини. Щоб орки не зробили у нас те саме, що вони зробили у Бучі, Харкові, Чугуєві, Лимані, Ізюмі», – зазначає військовий.

У березні цього року його демобілізували, він повернувся до роботи у лісовій галузі.

 

Коментарі