Новини

Чернівці залучили 16 мільйонів євро та майже два мільйони гривень грантів цього року

Це безповоротна допомога місту від європейських партнерів.

Чернівці цього року залучили 16 мільйонів євро та майже два мільйони гривень грантів на розвиток. З них майже 15 мільйонів євро допомоги отримає Чернівціводоканал.

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит Шпальти.

Зокрема 1 мільйон 769 тисяч 700 гривень міська рада отримає від Європейського Союзу спільно з урядом Німеччини на проєкт «Бізнес та влада: Сильні разом» в рамках програми міжнародної допомоги «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП». Кошти спрямують на забезпечення технічного центру розвитку підприємництва, організацію тренінгів, навчання для підвищення кваліфікації підприємців тощо.

14 мільйонів 930 тисяч євро гранту на реалізацію проєкту до 2027 року від Європейського Союзу через Кредитну установу для відбудови (KfW) – проєкт «Розвиток муніципальної інфраструктури». Проєкт фінансуватиме реконструкцію міської інфраструктури водопостачання та водовідведення у Чернівцях.

Ще 800 тисяч євро Чернівці отримають до 2024 року в межах угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку як адміністратор Фонду E5P на проєкт «Енергоефективність в будівлях бюджетної сфери». Кошти передбачені на впровадження енергоефективних заходів в муніципальних будівлях міста, зменшення енергоспоживання в будівлях та викидів CO2, а також зниження вартості експлуатації інженерних систем.

85 тисяч євро та 65 тисяч євро Чернівці залучили від Уряду Німеччини в межах проєкту GIZ «Покращення цивільного захисту в муніципальному партнерстві з Україною». У рамках проєкту через Дюссельдорф місто отримало техніку для комунальних підприємств: МКП «Міськсвітло» – вантажівку «Daimler» з гідравлічним підйомником. А КП «Трест Зеленого господарства та протизсувних робіт» – JCB 3 СЧ багатоцільовий колісний навантажувач. 

 

Коментарі