Новини

На Буковині судитимуть митрополита УПЦ, якого підозрюють у розпалюванні релігійної ворожнечі

Прокуратура подала до суду обвинувальний акт стосовно настоятеля чоловічого монастиря УПЦ.

Банченський монастир УПЦ МП/ Фото з відкритих джерел

У Чернівецькій області судитимуть митрополита УПЦ, настоятеля чоловічого монастиря. Його підозрюють у порушенні рівноправности громадян, залежно від їхніх релігійних переконань.

Про це повідомили на сайті обласної прокуратури.

Зазначають, що прокурори Чернівецької окружної прокуратури передали до суду обвинувачення стосовно настоятеля чоловічого монастиря УПЦ.

За даними слідства, у виступах священнослужителя містилися повідомлення, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі між вірянами УПЦ та ПЦУ, образу почуттів прихожан ПЦУ через їхні релігійні переконання.

13 вересня на сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ у фейсбуку повідомили, що справу митрополита Банченського Лонгина передали до суду.

Зазначають, що 11 вересня 2023 року він розповів, що слідство у його справі закінчилося, і він отримав звинувачення. Його відеозвернення опублікували на сторінці Банченського монастиря.

Як зазначили у відділі комунікації Нацполіції у Чернівецькій області, за фактом статті особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до трьох років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

 

Коментарі