Новини

Ярослава Магучіх увійшла до десятки стрибунок у висоту всіх часів за кількістю стрибків на понад 2 метри

Наразі вона посідає 9 місце, до наступної суперниці у рейтингу їй потрібно виконати ще три такі стрибки. Також у цьому рейтингу є інша українка — Інга Бабакова.

Фото Getty Images

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх вийшла на чисте дев’яте місце у рейтингу за кількістю стрибків на 2+ метри. Це сталося на етапі Діамантової ліги у Брюсселі, повідомляє Суспільне Спорт.

Магучіх першою у 2023 році у світі стрибнула на 2 метри: з цим результатом українка виграла дебютний старт літнього сезону у Найробі. Водночас за результатами змагань у Кенії Ярослава увійшла до топ-10 стрибунок в історії за кількістю стрибків на 2 метри й вище.

Впродовж літнього сезону лідерка світового рейтингу жіночих стрибків у висоту виграла чемпіонат світу з легкої атлетики у Будапешті. “Золото” світової першості Магучіх здобула з результатом 2.01 метра.

У статусі чемпіонки світу Ярослава взяла участь у китайському етапі Діамантової ліги у Сямені, де виграла змагання зі стрибків у висоту з результатом 2.02 метра – повторенням найкращого результату сезону у світі. Завдяки цьому стрибку українка зрівнялася з німкенею Аріаною Фрідріх за числом стрибків на 2+ метри – обидві виконали по 40 стрибків.

Наступним стартом для Магучіх став передостанній етап сезону Діамантової ліги – Брюссель. Змагання у Бельгії українська стрибунка виграла з результатом 2.00 метри та вийшла на чисте дев’яте місце у рейтингу найкращих в історії спортсменок за кількістю стрибків на 2+ метри – тепер у Ярослави їх 41.

Вийшовши на дев’яте місце, Магучіх переслідуватиме у заліку стрибунок за числом успішних спроб на 2+ метри Єлену Слєсаренко. Українку наразі відділяють від росіянки три стрибки.

Також Ярославу поки випереджає інша українка — Інга Бабакова. Остання була бронзовою призеркою Олімпіади в Аталанті 1996 року, чемпіонкою світу 1999 року в іспанській Севільї, а також ще 7 разів була призеркою чемпіонатів світу: 4 рази срібною та тричі бронзовою.

Топ-10 найкращих стрибунок в історії за кількістю стрибків на 2+ метри виглядає так:

— Стефка Костадінова (Болгарія) – 195

— Бланка Влашич (Хорватія) – 166

— Марія Ласіцкене (Росія) – 95

— Кайса Бергквіст (Швеція) – 70

— Гайке Генкель (Німеччина) – 64

— Анна Чічерова (Росія) – 62

Інга Бабакова (Україна) – 55

— Єлена Слєсаренко (Росія) – 44

Ярослава Магучіх (Україна) – 41

— Аріан Фрідріх (Німеччина) – 40

У списку топ-10 найкращих спортсменок за кількістю стрибків на 2+ метри Магучіх залишається єдиною спортсменкою, яка продовжує міжнародну кар’єру. Раніше конкуренцію українській легкоатлетці складала Ласіцкене, але росіянка заявила у травні про завершення міжнародних виступів через санкції World Athletics.

Наступними змаганнями, де Магучіх зможе покращити свій результат у рейтингу, стане Суперфінал Діамантової ліги сезону-2023. Він відбудеться 16-17 вересня в американському Юджині.

Коментарі