Новини

Національна збірна України зіграла внічию з Англією у відборі на Євро-2024

Українська команда відзначилася першою, проте не змогла втримати перевагу.

Фото УАФ, uaf.ua

Збірна України в рамках кваліфікації на Євро-2024 приймала у польському Вроцлаві англійську національну команду.

На 26 хвилині у воротах англійців відзначився гравець лондонського «Арсенала» Олександр Зінченко. Футболіст іспанської «Жирони» Віктор Циганков протягнув м’яч до меж штрафного майданчика та віддав на правий фланг Юхиму Коноплі. Той прострелив у район одинадцятиметрової позначки, де першим на м’ячі опинився саме Олександр Зінченко.

Проте перевагу українці втримати не змогли – на 41 хвилині рахунок зрівняв експартнер Зінченка з Манчестер Сіті та його приятель правий захисник збірної Англії Кайл Вокер. Після довгої передачі Харі Кейна він скористався помилкою гравця Евертона Віталія Миколенка та опинився сам-на-сам з Георгієм Бущаном, реалізувавши створений момент.

Загалом матч проходив під диктовку гостей – збірної Англії. Вони завдали 11 ударів по воротах нашої збірної, проти двох ударів українців. З них у рамку воріт англійці били 4 рази, проте українську команду рятував Бущан. Крім того, англійська збірна переважала господарів у володінні – 69%.

Проте збірній України вдалося втримати нічию. У підсумку – 1:1.

Наразі збірна України з 7 очками у чотирьох матчах посідає друге місце в групі, поступаючись збірній Англії, яка йде першою з 13 очками. Щоправда, найближчі переслідувачі нашої команди, Італія та Північна Македонія, провели поки що, відповідно, 2 та 3 поєдинки.

Коментарі