Новини

Три українські стрічки в номінантах на премію Європейської кіноакадемії: які це фільми

Церемонія вручення кінопремії відбудеться 9 грудня в Берліні.

Фото: фейсбук-сторінка Європейської кіноакадемії

На цьогорічну премію Європейської кіноакадемії в категорії «Найкращий документальний фільм» претендують три українські фільми спільного виробництва з іншими країнами. Це стрічки «Звідки куди», «Батьківщина» та «Ми не згаснемо».

Про це пише «Детектор медіа» з посиланням на сайт Європейської кіноакадемії.

Прем’єра стрічки польського документаліста Мачека Хамели «Звідки куди» про евакуацію українців, які залишають свої домівки задля порятунку, відбулася цьогоріч на Одеському міжнародному кінофестивалі. Там фільм здобув нагороду в номінації «Найкращий документальний фільм».

Стрічка «Батьківщина» співрежисерів Ханни Бадзяки та Александера Міхалковіча про «дідівщину» в білоруській армії брала участь у багатьох міжнародних кінофестивалях. Зокрема й у цьогорічному ОМКФ.

Світова прем’єра фільму Аліси Коваленко «Ми не згаснемо» відбулася у червні на міжнародному кінофестивалі «Берлінале-2023». Стрічка отримала 500 фунтів стерлінгів від Association Talented U (Ukraine & United Kingdom) як найкращий документальний фільм в сфері захисту прав людини на 14-му Одеському кінофестивалі, а також інші відзнаки.

Європейська кіноакадемія з 1988 року нагороджує найкращих діячів кіноіндустрії у десятьох категоріях. До 1996 року Європейський кіноприз (European Film Awards) називався «Фелікс» (Felix Awards).

Церемонія вручення кінопремії відбудеться 9 грудня в Берліні.

Коментарі