Новини

Ярослава Магучіх стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту

Спортсменка змагатиметься на літній Олімпіаді-2024 в Парижі.

Фото: Федерація легкої атлетики України

Ярослава Магучіх вперше в кар’єрі стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту. На чемпіонаті в Будапешті українка здобула «золото» з результатом 2,01 метра, пише «Суспільне Спорт».

Австралійка Елеанор Паттерсон завершила фінал другою, Нікола Оліслагерс — третьою. Ірина Геращенко, інша українка у фіналі, досі лише одного разу претендувала на медалі. Вона стала п’ятою з результатом 1,94 метра. Крім того, на чемпіонаті виступили й стрибчині у висоту Юлія Левченко та Юлія Чумаченко, які показали результат 1,89 метра та 1,85 метра відповідно.

Магучіх двічі зупинялася за крок від звання чемпіонки світу. У 2019-му та 2022-му роках вона вигравала срібні медалі, де поступилася Марії Ласіцкене та Паттерсон.

Як минув фінал

Ярослава Магучіх пропустила стартову висоту 1,85 метра. Щоб подолати висоту 1,94 метра, спортсменка стрибала двічі. Рубежі 1,97 метра та 1,99 метра Ярослава Магучіх подолала з першої спроби, а згодом спортсменка єдина змогла перестрибнути перекладину на висоті 2,01 метра з другої спроби.

Довідково

Ярослава здобула перше «золото» України на чемпіонаті світу-2023 в Будапешті. А національна збірна виходить на 14-те місце в медальному заліку.

Магучіх — друга чемпіонка світу зі стрибків у висоту в історії України. Першою стала Інга Бабакова, яка отримала «золото» в Севільї.

Стрибнувши на 1,97 метра, Ярослава виконала олімпійський норматив та змагатиметься на літній Олімпіаді-2024 в Парижі.

Коментарі