Новини

В українських школах введуть обов’язковий курс із мінної безпеки

Наразі МОН та Дитячий фонд ООН UNICEF спільно розробляють практикум із мінної безпеки для школярів.

В українських школах вводять курс із мінної безпеки. Предмет стане обов’язковим доповненням до шкільної програми. Про це повідомили у Міністерстві освіти та науки України.

«Щоб кожен школяр знав правила, які зберігають життя та здоров’я, Міністерство освіти і науки України та Дитячий фонд ООН UNICEF Ukraine спільно розробляють практикум із мінної безпеки для школярів. А для вчителів буде доступний онлайн-курс із викладання мінної безпеки для дітей різного віку», – йдеться у повідомленні.

У співпраці з дитячими психологами ЮНІСЕФ розробив інтерактивні матеріали, які пояснюють дітям правила безпечної поведінки на територіях, що можуть бути забруднені мінами.

Серед них:
— інтерактивні онлайн-уроки у Всеукраїнській школі онлайн для дистанційного навчання, адаптовані для молодших і старших школярів;
— серія порад від психологів для комунікації з дітьми про вибухонебезпечні предмети;
— брошура із завданнями від суперкоманди Інфорсів для підлітків;
— загадки на тему мінної безпеки для дошкільнят, учнів молодшої та середньої школи;
— мультики для дітей («Безпечні канікули» – для дітей віком 3-10 років, «Суперкоманда проти мін» – для дітей віком 8-16 років, «Пес Патрон» – для дітей віком 4-16 років);
— відео із псом Патроном та саперами про типи вибухонебезпечних предметів і формування безпечної поведінки в умовах подолання наслідків бойових дій;
— інформаційні постери та ігри.

У доступі для вчителів вже є посібник із детальними планами, а також презентаціями для уроків із мінної безпеки, адаптованими для початкової та середньої шкіл.

Довідка
За даними моніторингової місії ООН із прав людини в Україні, приблизно 30% території України – потенційно небезпечні через вибухонебезпечні предмети. Станом на 30 липня від мін та інших вибухонебезпечних предметів уже постраждали 100 дітей.

Коментарі