Новини

Перші підсумки НАЗК щодо перевірок військкоматів: більшість працівників є доброчесними

НАЗК оголосить результати перевірок обласних ТЦК та СП наступного тижня, а повну перевірку завершать до кінця вересня.

У Національному агентстві з питань запобігання корупції планують завершити перевірки працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки до початку жовтня. Наразі ж зазначають, що більшість військкомів є доброчесними, і лише окремі посадовці зловживають службовим становищем.

Про це з посиланням на голову НАЗК Олександра Новікова повідомляє Громадське.

Новіков зазначив, що всього 1395 військкомів займають керівні посади, десяту частину з них зараз перевіряють. Очільник НАЗК пообіцяв оголосити результати перевірок наступного тижня (14 — 20 серпня). А до кінця цього кварталу, тобто до кінця вересня, НАЗК планує повністю завершити перевірку.

За словами Новікова, перевірки свідчать про те, що «насправді більшість працівників військкоматів, як і будь-якої іншої категорії державних службовців, є доброчесними». Однак деякі службовці зловживають своїм становищем.

Так, зі слів Новікова, найпоширеніше порушення — це видача довідок про непридатність до військової служби для виїзду військовозобов’язаних за кордон.

На думку голови НАЗК, щоб викорінити зловживання, недостатньо призначити військкомами ветеранів.

«Насамперед треба змінити правила, по яких функціонують центри комплектування і правила перетину кордону», — вважає він.

Коментарі