Афіша, Новини

Одеський міжнародний кінофестиваль представив блок фільмів «Українські зірки», що покажуть у Чернівцях

У блоці «Українські зірки» покажуть стрічку чернівецького режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука. 

Фото: Одеський міжнародний кінофестиваль

У межах 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю, який відбудеться у Чернівцях із 19 до 26 серпня, покажуть фільми блоку «Українські зірки». До нього ввійшли три стрічки українських режисерів.

Про це повідомляють на сайті фестивалю.

У цьому блоці покажуть фільм чернівецького режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука «Памфір». В основі сюжету – сім’я, що живе на Буковині.

«Леонід повертається із заробітків у рідне село на зимові свята. Дружина вмовляє більше нікуди не їздити, та й син Назар не хоче відпускати батька. Хлопець обирає ризикований спосіб завадити від’їзду – намагається спалити документи. Через необачність підлітка спалахує пожежа. Леонід обіцяє компенсувати всі збитки. Грошей на це піде чимало, тож він згадує часи, коли більшість місцевих знала його не як добропорядного сім’янина Леоніда, а як Памфіра, якому немає рівних у контрабанді та незаконному перетині кордону», – йдеться у повідомленні.

Також покажуть стрічку українського режисера Ахтема Сеітаблаєва «Мирний-21». Події фільму розгортаються влітку 2014 року у Луганську. Воєнна драма Сеітаблаєва розповідає про спротив луганських прикордонників у перші дні війни. Для актора Павла Лі робота у цьому проєкті стала останньою у житті. Він загинув 6 березня в Ірпені.

У цьому ж блоці на Одеському міжнародному кінофестивалі презентують фільм «Присвячення Єві». Його режисер – Сергій Сторожев. В основі сюжету – історія провінційного журналіста.

«Він приїжджає по інтерв’ю до відомого письменника і Нобелівського лавреата щодо виходу його нового роману. Але їхня розмова, що нагадує шахову партію, поступово розкриває цілу низку таємниць, які пов’язують цих двох чоловіків з однією жінкою», – пишуть організатори фестивалю.

Раніше «Шпальта» розповідала, що 4 серпня Одеський міжнародний кінофестиваль відкрив продаж квитків.

Коментарі