Новини

Міноборони затвердило жіночу літню військову форму: як вона виглядає

Відтепер жіноча літня польова форма офіційно поставлена на забезпечення.

Фото: Міноборони

Міноборони України затвердило новий зразок літньої польової форми для військовослужбовиць. 

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Як зазначили у відомстві, відтепер жіноча літня польова форма офіційно поставлена на забезпечення. Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що найближчим часом будуть розпочаті відповідні процедури закупівель і поставок цієї форми у війська.

Форму створили під жіночу будову тіла і з урахуванням усіх зауважень військовослужбовиць, які брали участь у випробуваннях.

Фото: Міноборони

На кітель форми додали куліску для регулювання зайвого обʼєму тканини на спині, сам кітель вкоротили, а по боках додали розрізи. На штанах зробили завищену лінію талії з «тунельним» поясом, а під колінами зʼявилася еластична стрічка для зменшення ширини штанини.

Фото: Міноборони

Наразі триває робота над жіночим бронежилетом.

«Уже є перші зразки жіночих бронежилетів. Триває їх вивчення на відповідність технічній специфікації. Після всіх відповідних випробувань і погоджень буде затверджено зразки-еталони бронежилетів. Зрештою, наші захисниці матимуть можливість отримати не тільки польову форму, але й засоби індивідуального захисту відповідно до своїх антропометричних даних», — зазначив Резніков.

Зазначають, що сьогодні у лавах ЗСУ проходять службу близько 42 тисяч жінок, майже пʼять тисяч з них — на передовій, де виконують бойові завдання.

 

Коментарі