Афіша

У Чернівцях виступить французький органіст, амбасадор України Жан Марі Леруа

Француз зіграє на фестивалі органної та камерної музики «INVICTUS. НЕСКОРЕНІ».

Фото з фейсбук-сторінки Жан-Марі Леруа

У Чернівцях у Залі органної та камерної музики виступить французький органіст Жан-Марі Леруа разом львівським мультиінструменталістом – Ігорем Мацелюхом. Музиканти зіграють на фестивалі органної та камерної музики «INVICTUS. НЕСКОРЕНІ». Захід відбудеться 5 серпня, початок о 17:00.

Про це повідомляють на сторінці органіста.

«Твори композиторів Баха, Морріконе, П’яццоли — у поєднанні звучання органа, наю, саксофона – стануть справжнім музичним відкриттям фестивалю», – йдеться у повідомленні.

6 серпня француз дасть другий концерт у рамках фестивалю.

На виступах органіста глядачі поринуть і у романтичний світ музики української композиторки Богдани Фільц. А також Жан Марі Леруа зіграє власну сюїту – «Слава Україні», яку він створив, аранжувавши улюблені твори – «Чорнобривці», «Козак від’їжджає», «Щедрик», «Ой, у лузі червона калина».

Музикант виступатиме в українській вишиванці, їх у нього вже є шість. Також має всі найвідоміші українські футболки.

Зазначають, що французький органіст, великий амбасадор України. 

«Його в Україні вже знають, люблять і поважають за всю ту його працю, що він щиро робить для нашої країни. А це і українська музика, і гуманітарна допомога, і благодійні концерти, і розповіді про Україну французам», – йдеться у повідомленні.

Жан-Марі щороку відвідує нашу країну. Разом із цьогорічними концертами, за останні роки він дав в Україні більше 80 концертів. Найбільше виступав у Чернівцях та Білгород-Дністровському, а також у Львові.

 

Коментарі