Новини

У Чернівцях скасували чотири автобусні маршрути: перелік

Це зробили через дублювання маршрутів, відсутність перевізника та погіршення трафіка.

Фото ілюстративне

У Чернівцях скасували чотири маршрути: №38, 17, 22 та 42. Вони не їздитимуть із 9 серпня. Це зробили в рамках оптимізації маршрутної мережі.

Про це повідомив заступник чернівецького міського голови Ігор Крохмаль.

«Наприклад маршрути №42 та 17 номінально рахувалися, але не обслуговувалися. Жодний раз, коли ми виставляли на конкурс, не з’являлися охочі перевізники. Розуміючи, що у них немає потреби і вони не функціонують, ухвалили таке рішення. Також маршрут №22, який обслуговувався одним автобусом та накладається на 11 тролейбусний маршрут, тож потреби у ньому немає», – каже Крохмаль.

Щодо маршруту №38, він у більшій частині міста накладається іншими маршрутами, зокрема й комунальними.

За словами заступника міського голови, це оптимізація трафіка: Департамент до цього підходить системно, моніторить його, вивчає все заздалегідь. Тому такі зміни не спровокують колапсу чи суспільного інтересу.

«Ми проводимо аналіз маршрутної мережі, бо є накладання на маршрутах. І це негативно впливає і на трафік, і загалом, бо впливає на дотримання графіка руху громадського транспорту».

Також відсьогодні, 3 серпня, автобуси №29 курсуватимуть за новим маршрутом: «Аеропорт-вулиця Луковецька». Його будуть обслуговувати чотири низькопідлогові автобуси.

Перелік зупинок у прямому напрямку:

зупинка «Аеропорт», вул. Авіаційна; зупинка «Обласний диспансер» «вулиця Лейтенанта О. Маланчука», «вулиця Лесина», «вулиця Південно-Кільцева», «бульвар Героїв Крут», зупинка «ТЦ Депот», зупинка «Автовокзал», зупинка «Поліклініка №2», зупинка «ринок “Буковинський”», «вулиця Полєтаєва», зупинка «ТЦ “Формаркет”», зупинка «Мікрорайон», «проспект Незалежності», «вул. О. Щербанюка», зупинка «Медичний коледж», зупинка «Юність Буковини», «Соборна площа», «вулиця Київська – бібліотека», «вулиця Селятинська» (за вимогою), «вул. Київська, 36-А», «вулиця Довгопільська», «вулиця Сергіївська», «вулиця Онофрейчука», «вулиця М. Рибалки».

У зворотному напрямку автобуси курсуватимуть:

вулиця М. Рибалки, вулиця Онофрейчука, вулиця Сергіївська, вулиця Довгопільська, зупинка Дитячий садок, вулиця Селятинська (за вимогою), вулиця Мізюна, зупинка Бібліотека, зупинка Соборна площа, зупинка Ринок Центральний, вулиця Сторожинецька, вулиця О. Щербанюка, вулиця Героїв Майдану, зупинка ТЦ «Майдан», зупинка Мікрорайон, зупинка ТЦ «Формаркет», зупинка «Сторттовари», зупинка Проспект Незалежності, вулиця Л. Каденюка, вулиця Миру, вулиця Авіаційна (за вимогою), зупинка Аеропорт.

 

Коментарі