Новини

В Україні збудують центр із ремонту безпілотників

Міноборони та BAYKAR MAKINA уклали договір про будівництво в Україні сервісного центру з ремонту безпілотників.  

Фото: Міноборони України

Міністерство оборони України та турецька компанія-виробник «байрактарів» «Baykar Makina» уклали договір про будівництво в Україні сервісного центру з ремонту та обслуговування безпілотників.

Про це йдеться на сайті Міністерства оборони України.

Також зазначають, що цей крок суттєво посилить співпрацю двох країн в оборонній сфері. Відомо, що угоду підписали у межах Рамкової угоди між урядами України та Туреччини про співробітництво у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях, яка набрала чинности 23 січня 2023 року.

«Допомога Туреччини для України в час повномасштабної війни, безумовно, безцінна. Окрема вдячність компанії “Baykar” за внесок у нарощення потужности ЗСУ в боротьбі з російською агресією. Кожен в Україні знає, що таке “байрактар”, знає вашу компанію. Але ми рухаємося вперед, і нам важливо створювати власну базу в Україні для обслуговування безпілотників. Цей спільний проєкт закладе основу нашої системної роботи, створить робочі місця в Україні», — сказав Держсекретар Міноборони Костянтин Ващенко.

Він також додав, що політика Міноборони спрямована на посилення власних спроможностей із ремонту військової техніки. Це стосується не тільки безпілотників, а і важкої бронетехніки, інших засобів ведення бою.

«Ми розуміємо, що нам потрібно розвивати власну інфраструктуру, створювати власні робочі місця, навчати наш власний персонал для того, щоб навіть після перемоги ми мали можливість бути максимально ефективними та використовували наявні ресурси для підтримання обороноздатности держави на належному рівні», – сказав Костянтин Ващенко.

 

Коментарі