Новини

Майже 15 мільйонів євро: ЄС надасть грант на оновлення інфраструктури Чернівціводоканалу

Повертати гроші чи платити відсотки місто не буде.

Фото: Imani/Unsplash

Європейський Союз надасть грантові кошти для оновлення інфраструктури комунального підприємства «Чернівціводоканал». Сума гранту сягає майже 15 мільйонів євро.

Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці заступник чернівецького міського голови Євгеній Маховіков.

Зазначимо, що проєкт рішення «Про схвалення проєкту фінансової та проєктно-імплементаційної угоди між KfW, Франкфурт-на-Майні та Чернівецькою міською радою і комунальним підприємством “Чернівціводоканал” і проєкту Окремої угоди, що належить їй, між KfW, Франкфурт-на-Майні та Чернівецькою міською радою і комунальним підприємством “Чернівціводоканал”, та укладення угод» ухвалили депутати на сесії міської ради.

Так, залишилося підписати угоду між сторонами.

Євгеній Маховіков пише, що ця фінансова допомога є продовженням і доповненням кредитного проєкту між німецьким банком «KfW» і Чернівціводоканалом.

«Ці кошти в Україну не заходять. Усі узгодження і  проплати здійснює безпосередньо німецький банк. Їх можна витратити лише в доповнення до заходів щодо модернізації господарства Водоканалу. Крім цього, повертати ці гроші, платити відсотки не потрібно», – повідомив заступник міського голови.

Коментарі