Новини, Репортаж

Як зіграв СФК «Буковина» перший матч сезону з футбольним клубом із Тернополя вдома. Фото

Про те, що передувало поразці, та які плани на сезон має клуб «Буковина».

Сьогодні, 27 липня, чернівецька «Буковина» приймала вдома тернопільський СФК «Нива». Це був стартовий матч у Першій лізі сезону 2023/24.

Перший тайм матчу завершили з рахунком 0:1 на користь гостей поєдинку. У першому таймі на 32-й хвилині правий захисник тернопільської «Ниви» Олег Хруставка забив гол у ворота «Буковини».

На 54-ій хвилині у жовто-чорних відбулася заміна. Замість Фарасєєнка на поле вийшов гравець під номером 22 – Іван Бодня. Це його дебют у складі «Буковини» в офіційних матчах.

У другому таймі «Буковина» володіла м’ячем на полі значно більше, ніж суперник. Проте це не допомогло зрівняти рахунок. Арбітр компенсував 4 хвилини до основного часу другого тайму, але чернівецькій команді так і не вдалося здобути перемогу.

Раніше «Шпальта» писала, що спортивно-футбольний клуб «Буковина» залишив капітан Василь Гакман. Його замінив Артур Новотрясов.

Тренер команди суперників – тернопільської «Ниви» – Василь Малик каже, що гра була цікавою, а інтрига зберігалася до самого кінця.

«У нашої команди у другому таймі змазалася цілісна картина. Не можу сказати, що ми переграли “Буковину”, але перемога була заслуженою», – зазначає Василь Малик.

Тренер «Буковини» Андрій Мельничук зауважує, що сьогоднішні суперники – напевно, найшвидша команда, що вибігає в контратаку. Також на гру вплинули й нещодавні події, оскільки багато футболістів покинули СФК «Буковина».

«Той креатив, який у нас був, ті лінії, які ми налагоджували, – зараз у нас це все повністю розвалено. Ми будемо рухатися далі, будемо шукати свою гру. Наразі минуло три тижні, як команда проводить підготовку», – каже тренер «Буковини».

Він також зазначив, що у першому таймі «Буковині» не вистачило дисципліни, зокрема йдеться про настанову не грати через центр поля. Тренер каже, що насамперед є команда, яка повинна рухатися далі, набирати свої очки та будувати колектив. 

«Постійно треба будувати, ми постійно будуємо і руйнуємо, знов будуємо і руйнуємо. Хочеться стабільности, стабільний склад, який можна награвати і ставити серйозніші завдання. У нас не вистачає лінії атаки».

Андрій Мельничук зауважує, що трансферна кампанія у літнє міжсезоння минула жахливо. Це трапилося через брак часу та варіантів.

«Тому що ми втратили головні позиції, і зараз будемо над цим працювати. Цього сезону хочемо побудувати команду і щоб вона була не на пів року, а хоча б на рік-два», — резюмує тренер чернівецького футбольного клубу.

 


Фото Ігоря Константинюка 

 

Коментарі