Новини

Україна частково припиняє бойкот спортивних змагань за участи росіян і білорусів

Спільні змагання зі спортсменами, що представляють рф або рб під своїми національними прапорами, все ще під забороною.

Фото: olympics.com

Українські спортсмени зможуть виступати разом із білорусами і росіянами, якщо ті братимуть участь у змаганнях у нейтральному статусі.

Про це йдеться в наказі Міністерства молоді та спорту України.

Зазначають, що міністерство забороняє українським спортсменам виступати на змаганнях, у яких беруть участь спортсмени, що представляють російську федерацію та/або республіку білорусь під своїми національними прапорами.

У наказі від 26 липня 2023 року № 4435 скасовано заборону офіційним делегаціям національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю брати участь у міжнародних спортивних змаганнях, у яких беруть участь спортсмени з російської федерації та/або республіки білорусь. Її запровадили у квітні цього року.

Натомість запроваджено заборону відряджати офіційні делегації національних збірних команд для участи у міжнародних спортивних змаганнях, у яких беруть участь спортсмени, що представляють рф або рб під своїми національними прапорами, використовують власну національну символіку або публічними діями чи заявами виказують приналежність до цих країн. 

Наприкінці березня Міжнародний олімпійський комітет (МОК) рекомендував міжнародним спортивним федераціям допустити спортсменів із росії  та білорусі до змагань – у нейтральному статусі з низкою обмежень. Зокрема залишилася заборона виступати в командних видах спорту.

Україна у відповідь заборонила українським спортсменам брати участь у змаганнях, де присутні представники росії та білорусі. МОК засудив таке рішення Українського уряду.

 

Коментарі