Новини

Зеленський підписав закон про демобілізацію військових, родичі яких загинули або зникли безвісти

Він поширюється на військових, чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час гарантування безпеки та стримування збройної агресії рф у Донецькій і Луганській областях і під час дії воєнного стану. 

Володимир Зеленський підписав закон щодо звільнення зі служби військових, у яких близькі родичі загинули на війні чи пропали безвісти.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

До статті 26 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» внесли додаткову підставу для звільнення з військової служби під час воєнного стану. Йдеться про військовослужбовців, яких призвали під час мобілізації та тих, які проходять службу за контрактом.

Закон поширюється на військових, чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час гарантування безпеки та стримування збройної агресії рф у Донецькій і Луганській областях і під час дії воєнного стану.

Законом встановили підстави для звільнення з військової служби під час воєнного стану військових, чиї близькі родичі: чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра – загинули або пропали безвісти під час дії воєнного стану.

Коментарі