Новини

Священнику Банченського монастиря на Буковині виписали штраф за допомогу ухилянтам

Через визнання вини обвинуваченим та також те, що він із 2001 року є опікуном однієї недієздатної особи, суд вирішив призначити 102 тисячі гривень штрафу.

Банченський монастир УПЦ МП/ Фото з відкритих джерел

Сторожинецький районний суд визнав одного зі священників Банченського монастиря УПЦ МП винним у незаконному переправленні осіб через державний кордон. Йому призначили штраф. Про це йдеться у вироку суду.

Так, засуджений разом ще зі священнослужителем та іншим помічником шукали потенційних ухилянтів на території усієї України. Їх доставляли в монастир як у місце тимчасового перебування, а пізніше організували піший перехід до Румунії.

За свої послуги співучасники отримали по 4000 доларів із кожного ухилянта.

У підготовчому судовому засіданні священнослужитель і прокурор повідомили суд про укладену угоду про визнання винуватости.

За незаконне переправляння ухилянтів за кордон ченцю загрожувало від 5 до 7 років вʼязниці. Але через визнання вини обвинуваченим та також те, що він із 2001 року є опікуном однієї недієздатної особи, суд вирішив призначити 102 тисячі гривень штрафу.

Зазначимо, що ще одного священнослужителя з цього ж монастиря засудили до трьох років в’язниці з іспитовим терміном в один рік.

Щодо іншого чоловіка, який є парафіянином УПЦ МП і який допомагав організовувати переправляння ухилянтів та брав із них гроші, триває суд.

Коментарі