Репортаж

Спершу фонтан, а тоді бювет і лавиці: як у Чернівцях реконструюватимуть площу Пресвятої Марії

Вартість реконструкції фонтану сягає майже сім мільйонів гривень.

На фото площа Пресвятої Марії

У Чернівцях на площі Пресвятої Марії відремонтують фонтан. На це витратять майже сім мільйонів гривень з бюджету міста. Про це сьогодні, 17 липня, на зустрічі із журналістами розповів заступник міського голови Чернівців Василь Зазуляк.

Так, через немалу кількість звернень мешканців міста, вирішили реконструювати фонтан, який не працює близько п’яти років. За словами Зазуляка, щоб повністю оновити цю ділянку необхідно десятки мільйонів гривень.

«Вирішили діяти поступово. Спершу зробимо те, що найбільше боліло людей – реконструкцію фонтану. Потім візьмемося за бювет. Наведемо лад з мощенням, поставимо лавиці. Озелененням займається Зелентрест», – каже заступник міського голови.

Поки що фундаментальних змін на площі Пресвятої Марії не буде.

На фото заступник чернівецького міського голови Василь Зазуляк

Василь Зазуляк наголосив, що з переможцем тендеру вже підписали угоду на виконання робіт. Зокрема повністю реконструюють чашу водотриску. Обладнання, яким подають воду, не вдалося зберегти – його доведеться повністю замінювати.

«Коли проведемо реконструкція фонтану, треба буде визначитися з тим, хто займатиметься його експлуатацією. Адже з цими роботами, які зараз проведуть, він має пропрацювати десятки років», – резюмує заступник міського голови.

Чаша фонтану

Наразі роботу водотрисків у місті обслуговує комунальне підприємство «Чернівціводоканал». На думку Василя Зазуляка, цим має займатися вузькопрофільна організація.

«Може, оголосимо на рік-два тендер на обслуговування цього фонтану. Аби цим займалися фахівці. Щоб ми не викликали з аварійних бригад людину, яка, напевно, буде дивитися на той фонтан і не розумітиме, що робити», – каже заступник міського голови.

Згідно з угодою, виконавець робіт має завершити реконструкцію фонтану до жовтня. Проте до Дня міста його не встигнуть реконструювати.

Спершу фонтан запустять у тестовому режимі, веде далі Василь Зазуляк. Повноцінно водотриск працюватиме з настанням нового сезону наступного року.

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі