Новини

На Кримському мосту обвалилися прольоти: це може бути спецоперацією СБУ та ВМС

На в’їзді на міст з боку Краснодарського краю рф утворився багатокілометровий затор.

Фото: NV

У ніч на 17 липня на Керченському мосту, що сполучає росію з окупованим Кримом, сталася «надзвичайна подія». Рух обмежений.

Про це пише «Суспільне».

Що відомо про ситуацію на Кримському мосту

«Сталася надзвичайна подія у районі 145-ої опори з боку Краснодарського краю. Працюють правоохоронні органи та всі відповідальні служби», — написав начальник окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов.

Він закликав росіян утриматися від використання мосту.

«Враховуючи ситуацію, що склалася, прошу мешканців та гостей півострова утриматися від поїздок через Кримський міст і з метою безпеки вибирати альтернативний сухопутний маршрут через нові регіони», – додав він.

На в’їзді на міст з боку Краснодарського краю рф утворився багатокілометровий затор, про що свідчать дані онлайн-сервісів, повідомляє «РИА Новости».

За даними низки російських ЗМІ, у ніч на 17 липня мешканці Криму чули звуки вибухів у районі мосту, також після вибухів помітили дим. Зокрема повідомляють, що у конструкції «впали» прольоти.

«Baza» оприлюднила фото пошкоджень Кримського моста. На знімках видно, що одна секція зруйнована, інша – пошкоджена.

Фото: «Baza»

Яка реакція України

Вибух на Кримському мосту може бути російським сценарієм перед продовженням «зернової угоди» та контрнаступом України на півдні, заявила керівниця пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

Зокрема, за словами Гуменюк, рекомендація окупаційної влади їхати в об’їзд окупованими територіями в Запорізькій і Донецькій областях може бути спрямована на те, щоб заселити цивільним населенням ці регіони. Тож коли Сили оборони будуть просуватися – російські окупанти звинуватять їх у неправильних діях у межах війни.

Речник ГУР МО України Андрій Юсов у коментарі Суспільному повідомив, що через руйнування секції моста в росіян виникнуть проблеми з логістикою.

«росіяни використовують півострів як великий логістичний хаб для переміщення сил і засобів в глиб території України. Звичайно, будь-які логістичні проблеми – це додаткові ускладнення для окупантів, які створюють потенційні переваги для українських Сил оборони».

Видання «Українська правда» та «Укрінформ» із посиланням на власні джерела повідомляють, що нічна атака на Керченський міст є спецоперацією Служби безпеки України та Військово-морських сил Збройних сил України.

Коментарі