Новини

У проєкті оборонного бюджету США-2024 заклали 300 мільйонів доларів для України

Торік у бюджеті США було закладено на 500 мільйонів доларів більше. 

У США Палата представників проголосувала за проєкт оборонного бюджету на 2024-й рік, в якому закладено 300 мільйонів доларів на сприяння безпеці України.

Про це повідомляє «Голос Америки», пише «Європейська правда».

У повідомленні йдеться, що п’ять поправок, які вимагали скоротити або взагалі припинити допомогу Україні, не набрали голосів.

Зокрема, відхилили поправку республіканки Марджорі Тейлор Грін. Вона вимагала прибрати 300 мільйонів доларів для України із оборонного бюджету. Не підтримали й  правку республіканця Метта Гейтса, який вимагав скасувати всю безпекову допомогу Україні.

300 мільйонів доларів на підтримку Україні – рівноцінно сумі яку запитувала адміністрація Байдена. Водночас це на 500$ мільйонів менше, ніж було погоджено минулого року. Тоді в рамках оборонного бюджету США, Україні виділили 800 мільйонів доларів.

Цього року демократ Джаред Голден намагався внести поправку щодо збільшення запропонованої допомоги Україні в оборонному бюджеті США-2024 на $500 мільйонів, щоб фінальна сума відповідала минулорічній. Але ця пропозиція не пройшла комітет Палати представників з питань збройних сил.

Коментарі