Новини

У Чернівцях у день відкриття Одеського кінофестивалю покажуть фільм про Олексу Довбуша

Продюсер фільму Максим Асадчий розповів, що знімати «Довбуша» розпочали 19 серпня 2018 року. І рівно через п’ять років його вперше покажуть українському глядачеві.

Кадр із фільму «Довбуш»/Kinomania Film Distribution

Чотирнадцятий Одеський міжнародний кінофестиваль, який відбудеться з 19 по 26 серпня, відкриють українським пригодницько-історичним бойовиком «Довбуш» режисера Олеся Саніна.

Про це повідомляє пресслужба ОМКФ.

Сюжет фільму розгортається у Карпатах 18 століття. Жорстоке правління польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів – Олекса та Іван Довбуші – опиняються поза законом і стають опришками. У пошуках помсти панам за вбивство своїх батьків брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей, інший – справедливости.

Тож гуцули починають повстання, яке очолює Олекса. Шляхта робить усе можливе, аби знищити Довбуша. Але він їх перехитрив.

«Ми переконані, що ОМКФ у Чернівцях – саме те місце, яке відкриє дорогу нашому фільму “Довбуш”, який ми так непросто, але натхненно створювали, й прем’єри якого так довго чекали», – каже режисер стрічки Олесь Санін.

Кадр із фільму «Довбуш»/Kinomania Film Distribution

Продюсер фільму Максим Асадчий розповів, що знімати «Довбуша» розпочали 19 серпня 2018 року. І рівно через п’ять років його вперше покажуть українському глядачеві.

Раніше «Шпальта» писала, що частину 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю проведуть у Чернівцях. Покази конкурсних програм фестивалю та індустріальні заходи відбудуться у Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука. А ретроспективні та спеціальні програми покажуть в одеському кінотеатрі «Multiplex».

 

Довідка

Олекса Довбуш – один із найвідоміших ватажків руху опришків 30-40-х рр. XVIII століття на заході України, йдеться на сайті Інституту історії України НАН України.

У 1738-1739 роках разом із братом Іваном та невеликою ватагою «побратимів-легінів» здійснював напади на панів, орендарів і лихварів.

В одних випадках розправлявся з ними фізично, а в інших – палив садиби, відбирав майно, коштовності й гроші. Діяв у селах нинішньої Івано-Франківської области. Значну частину здобичі роздавав бідним.

Коментарі