Новини

У Чернівцях офіційно відкрили скейт-парк у парку Шевченка

Обладнання та облаштування майданчика вартує 9 мільйонів гривень.

У парку імені Шевченка на місці колишнього танцювального майданчика відкрили скейт-парк. Там встановили трампліни з гумовим покриттям, доріжки для катання, облаштували пандуси для скейтборда, а також лавиці, освітлення та відеоспостереження.

На його облаштування витратили дев’ять мільйонів гривень.

Локацію для скейтпарку обрали у парку Шевченка, оскільки це центр міста.

Голова Чернівців Роман Клічук розповів, що ідея створення скейтпарку зародилася ще 2021 року. Тоді депутат Верховної Ради Сергій Рудик, який родом із Чернівецької области, запропонував виділити гроші на будівництво об’єкта для дітей у Чернівцях. Він закупив обладнання за кошти з депутатського фонду.

Обладнання для скейтпарку тимчасово зберігалося у Києві. А коли почалася повномасштабна війна, склади компанії потрапили під обстріли. Однак обладнання вціліло.

«Ми ухвалили рішення про те, що скейтпарк має бути більшим та сучаснішим. Тож із міського бюджету виділили додаткові кошти. Докупили обладнання, забетонували майданчик, засадили деревами тощо. Депутат Рудик дав мільйон гривень, а з міського бюджету виділили вісім мільйонів. Ми зробили бетонну основу, засадили дерева, встановили освітлення, смітники, лавочки та камери відеоспостереження», – зазначив міський голова.

Роман Клічук каже, що міська рада планує збудувати такий же скейтпарк на Гравітоні.

«У нас не вистачає спортивних майданчиків, ігрових. Тож із розрахунку фінансів плануємо забудувати ними все місто. Таких локацій у Чернівцях буде більше».

Стежити за порядком та наведенням чистоти в скейтпарку буде адміністрація парку Шевченка.

У день відкриття на скейт-майданчику каталися десятки дітей.

«Ми бачимо, що діти не втрималися та ще до відкриття протестували скейтпарк. Єдине прохання до батьків, які приходять разом із маленькими дітьми, – стежити, щоб їхні чада використовували елементарні засоби захисту: шоломи, наколінники та інші елементи», – каже Клічук.

Два Владислави розповіли, що катаються у скейтпарку одразу після його монтажу. Раніше займалися у на Воробкевича. Кажуть, що там подібний об’єкт встановлений давно: вже має пошкодження, тому важко їздити. Новий скейтпарк, за їхніми словами, кращий для навичок їзди.

«Тут легко вчитися їздити – більша площа. Крім того, є зони для вікових категорій, і маленькі діти не заважають виконувати складні трюки», – зазначають хлопці.

Скейтери розповідають, що готуються до змагань, які відбудуться найближчим часом на цьому майданчику. 

Хлопці скаржаться, що у скейтпарк приходять батьки з маленькими дітьми на триколісних велосипедах, які там заборонені, згідно з правилами.

Крім того, багато дітей катається без шоломів – вони вважають, що останній потрібний лише для складних трюків, а обов’язковими є лише наколінники.

«Тут є фан-бокс гумовий, але гума дуже нагрівається, тож під час падіння без наколінників можна дуже сильно обпектися», – каже Владислав.

Фото Ігоря Константинюка

 

Коментарі