Новини

Санаторій «Брусниця» на Буковині отримав спецдозвіл на користування надрами

Майже два роки тому, у вересні 2021 року, за рішенням Верховного Суду санаторій «Брусниця» позбавили дозволу на спецводокористування. Нині його вдалося відновити.

Фото: Максим Козменко

Чернівецьке обласне комунальне підприємство «Бальнеологічний санаторій “Брусниця”» отримало спеціальний дозвіл на 20 років на користування надрами. Відповідний наказ видала Державна служба геології та надр України. Це перший крок до його відновлення та початку роботи.

Про це повідомив під час пресконференції голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко.

Фото: Максим Козменко 

«Для области та команди обласної ради це непересічна новина, а результат півторарічної роботи. Як відомо, у вересні 2021 року за рішенням Верховного Суду обласний комунальний санаторій “Брусниця” позбавили спеціального дозволу на спецводокористування. Відтоді ми працювали над тим, аби відновити цей дозвіл. Це непроста процедура, кропітка робота, в позитивний результат якої мало хто вірив. Проте комунальний заклад став одним із трьох, які потрапили під нове законодавство, і нам вдалося в законний спосіб отримати дозвіл. Сьогодні голова Держгеонадрів підписав наказ про отримання спецдозволу обласним санаторієм “Брусниця” на 20 років», – зазначив Бойко.

Також він наголосив, що спецдозвіл отримали безкоштовно, без залучення державних коштів.

Голова обласної ради зауважує, що без ліцензії в санаторії не могли виконувати жодних робіт з облаштування та поліпшення умов. Тепер, маючи спецдозвіл, будуть працювати над тим, аби розвивати реабілітацію в області.

«Це перший крок до відновлення санаторію і його роботи. Через 2-3 місяці у нас будуть перші пацієнти, які потребують такої реабілітації, зможуть отримати таку послугу», – зазначив він.

Наразі обласна рада судиться з місцевою громадою щодо власности земель санаторію. 

Голова обласної ради вважає, що на місці закладу потрібно збудувати нове приміщення, адже нинішнє не відповідає сучасним вимогам.

«Потрібно виготовити новий проєкт, знайти фінансування, побудувати санаторій та надавати нормальні послуги. Але на це потрібно багато часу й коштів. Тому сьогодні ми знайшли інший спосіб, про який поки не можу говорити, але він приємно здивує всіх», – каже Олексій Бойко.

Санаторій «Брусниця» планують приєднати юридично до діагностичного центру або госпіталю ветеранів війни, аби законтрактувати послуги з НСЗУ.

 

Коментарі