Новини

Депутат із Чернівців зайняв перше місце на чемпіонаті Європи з паверліфтингу

Для спортсмена це другі такі змагання.

На фото Володимир Мороз/фейсбук-сторінка Олексія Бойка

Депутат Чернівецької обласної ради Володимир Мороз здобув першість на чемпіонаті Європи з паверліфтингу серед ветеранів, який проводять з 5 по 9 липня у чеському місті Пльзень.

Про це повідомив на своїй фейсбук-сторінці голова Чернівецької облради Олексій Бойко.

Володимир Мороз розповів «Шпальті», що на змаганнях були представники та представниці від 17 країн. Для спортсмена це другий такий чемпіонат.

«Готувався як зазвичай. Це вже другий чемпіонат, де я беру участь. Паверліфтингом почав займатися у 2019 році. Потім був рік перерви на виборчу кампанію. Згодом відновив свої тренування», – розповідає Володимир Мороз.

Фото: фейсбук-сторінка Олексія Бойка

Паверліфтер каже, що жодних заборон на українську символіку чи гасла, як-то буває на подібних заходах, не було. Авдиторія навпаки підтримувала українських представників. А їх було двоє: власне Володимир Мороз та спортсменка із Житомира.

«Це чемпіонат з паверліфтингу в екіпіруванні. Він значно складніший, аніж класичний, і за виконанням, і за навантаженням на організм. Є сильний тиск під час виконання вправ. Коли виступала наша паверліфтерка, то із зали німці кричали: “Слава Україні!”. Було дуже приємно», – резюмує Мороз.

Спортсмен каже, що на чемпіонаті познайомився з литовськими учасниками. Вони дуже щирі та відкриті люди, веде далі Володимир. Дякували за те, що Україна стримує російську агресію.

«На жаль, ветеранський спорт держава не дуже підтримує. Все за власні кошти. Навіть для того, щоб виїхати за кордон Міністерство молоді та спорту України не дає підтвердження для виїзду ні спортсменам, ні тренерам. Поїздку здійснили через систему “Шлях”, що є проблематично», – наголошує Володимир Мороз.

Коментарі