Новини

У Міноборони показали оновлену літню військову форму для жінок

Форму відкорегували відповідно до антропометричних даних жінок та врахували зауваження військовослужбовиць, які її тестували.

Фото: Міноборони

У Міноборони презентували оновлену літню військову форму для жінок. Представили модель костюма літнього польового для військовослужбовиць, яка отримала найбільшу кількість позитивних відгуків після проведених військових (дослідних) випробувань в одній із військових частин ЗСУ.

Про це повідомляють на сайті Міноборони.

Форму відкорегували відповідно до антропометричних даних жінок, також урахували зауваження військовослужбовиць, які її тестували.

Що змінилося в формі: 

– на кітелі з’явилася куліска, яка допомагає регулювати зайвий об’єм тканини на спині;

– кітель став укороченим і має розрізи по боках для зручності під час нахилів та присідань;

– додали еластичну стрічку під колінами, щоб за потреби зменшувати ширину штанини;

– талія у штанах із «тунельним» поясом стала завищеною (такий пояс потрібен у разі зміни об’єму талії, наприклад, вагітності на ранніх строках).

Фото: Міноборони

Білизну пошили універсальну, з високою посадкою. У її складі – бавовна й еластан. Військовослужбовиці, які вже протестували білизну, кажуть, що вона гарно тягнеться й тримає форму.

«Після затвердження нормативно-технічної документації та зразків-еталонів на зазначені предмети речового майна, буде здійснена їх закупівля», – йдеться у повідомленні.

Виготовляють форму українські виробники – ТОВ «МІК», ПП «Аллен Бізнес» і ПАТ «Трикотажна фабрика «Роза».

За словами заступника Міністра оборони України Дениса Шарапова, сьогодні у лавах ЗСУ близько 42 тисяч жінок-військовослужбовців, близько п’яти тисяч з них перебувають на передньому краї, де виконують бойові завдання нарівні з чоловіками. 

Фото Міноборони

 

Коментарі