Новини

Повертаються до звичного життя: у Чернівецькій обласній лікарні вже четвертому пацієнту трансплантували нирку

Чернівчанка отримала нирку від померлого донора.

Фото: ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня»

Днями в ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня» відбулась чергова трансплантація – пересадили нирку.

Про це повідомили у фейсбуку ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня».

Нирку отримала 45-літня мешканка Чернівців з термінальною стадією хронічної ниркової недостатності. 

«14 років вона перебувала на гемодіалізі й знаходилась на листі очікування донорського органа», – розповіла начальниця підрозділу нефрології, лікарка-трансплант-координаторка, експертка  ДОЗ Чернівецької ОДА з «Нефрології» Галина Шкіопу. 

Фото: ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня»

Як зазначають в Чернівецькій обласній клінічній лікарні, трансплантація пройшла успішно. Оперативні втручання – забір органів та безпосередньо саму пересадку проводили хірургічні бригади у складі лікаря-хірурга-трансплантолога Першого медичного об’єднання Львова та хірурги-трансплантологи та судинні хірурги ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня».

«Кожна трансплантація – це значна організаційна і практична робота. Спостерігаємо, як суттєво покращилась координаційна діяльність команди наших лікарів: трансплант-координаторів, анестезіологів, неврологів в плані діагностики смерті мозку. Крім того, активно зростає професійний рівень хірургів нашої лікарні, які займаються пересадкою органів. Трансплантації стають для Чернівецької обласної лікарні звичним явищем», – каже генеральний директор ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня» Дмитро Домбровський.

Це вже четвертому пацієнту провели трансплантацію нирки в Чернівецькій обласній клінічній лікарні. Зазначають, що після пересадки пацієнти, які роки були прикуті до апарату штучної нирки, повертаються до активного звичного життя.

 

Коментарі