Новини

До кінця війни в Україні не будуть підвищувати податки, — Шмигаль

Їх повернуть на довоєнний рівень. Ідеться про спрощену систему оподаткування, зокрема повернення до 5% замість 2%, що було запроваджено у перші місяці війни.

Фото Урядового порталу

Українська влада не планує підвищувати податки до кінця війни, крім повернення їх на довоєнний рівень. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в етері телемарафону «Єдині новини», пише «Укрінформ».

«Частково ми очікуємо, що повернення податків до довоєнного рівня відбудеться через ухвалення відповідного закону Верховною Радою з 1 серпня», — сказав Шмигаль.

Він уточнив, що йдеться про спрощену систему оподаткування, зокрема повернення до 5% замість 2%, що було запроваджено у перші місяці війни.

Також Шмигаль запевнив, що інших змін, окрім повернення до довоєнного рівня, до кінця війни не планують і не прогнозують. Податкова система буде стабілізована на тому рівні, як до початку повномасштабної агресії.

Довідка

З 1 липня в Україні повернули оподаткування палива за довоєнними правилами та нормами. Передбачена з початку повномасштабної російської агресії пільга — зниження ПДВ до 7% — була покликана сприяти наповненню ринку в умовах втрати логістичних ланцюжків та відмови від продукції з рф і РБ. Відтепер ПДВ знову повертається до 20% та підвищуються акцизи.

Коментарі