Новини

У чернівецькому видавництві «Чорні вівці» вийшла дитяча казка про війну та втрату домівки

«Казковий ліс. Пригоди єнотів-бешкетників» — це дебютна книжка письменниці Юлії Олефір.

Фото надане видавництвом

У чернівецькому видавництві «Чорні вівці» вийшла дитяча казка про війну. Її авторка, блогерка й письменниця Юлія Олефір, написала книгу, коли виїхала через війну до Литви з двома синами. Про це йдеться у пресрелізі видавництва.

Казка про єнотів Морсика й Лютика, що разом із мамою покинули свій дім через сильний ураган з’явилася, коли знайома авторки у Литві попросила вигадати дитячу історію про війну.

«Не маючи жодної книги українською, я почала читати цю історію старшому сину на ніч. Він був у захваті! Тож я продовжила вигадувати нові й нові пригоди єнотиків, а син із нетерпінням чекав на наступну частину. Так і зібрався рукопис «Казковий ліс. Пригоди єнотів-бешкетників», – розповідає Юлія Олефір.

Юлія Олефір/Фото надане видавництвом

Незабаром ця дебютна книжка з ілюстраціями Ріти Нільсон побачила світ у дитячому артвидавництві «Чорні вівці».

На думку авторки, книжка важлива для українських дітей саме зараз, адже вона несе віру в перемогу добра над злом – те, що усім нам неймовірно потрібно. Свідченням цьому стала й увага майбутніх читачів до нового видання. За три тижні передпродажу дебютної книжки української авторки вдалося реалізувати більше, ніж чверть тиражу.

Про що книга:
Дитинство братиків-єнотиків Морсика і Лютика сповнене шалених пригод і захопливих відкриттів. Розворушити бджолине гніздо, вирушити в мандрівку попри заборону батьків, розгадати, хто намалював веселку… Що може бути цікавіше? Але коли до Казкового Лісу приходить біда, братики з мамою змушені покинути свій дім і відправитись у далеку подорож. Спекотний клімат, незвична їжа і незнайома мова стають для єнотів справжнім випробуванням. Чи вдасться Морсику віднайти нових друзів? Чи не стане повернення додому болісним розчаруванням? Чи таким же Казковим лишиться Ліс після потужного урагану?

Коментарі