Новини

НКРЕКП скасувала рішення про підвищення тарифів на воду

Водночас у НКРЕКП не відмовилися від ідеї відрегулювати тарифи і заявили про початок обговорення «справедливого соціального рішення».

Фото: slovoidilo.ua

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) скасувала рішення від 29 червня 2023 року про підвищення тарифів на воду. Про це йдеться на сайті комісії.

Згідно з рішенням НКРЕКП тарифи на послуги 34 водоканалів із 1 липня 2023 року мали зрости в середньому на 32%.

«Верховний Головнокомандувач у період воєнного стану висловився проти рішення про перегляд тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, що є самодостатньою підставою для скасування прийнятого Регулятором рішення. Крім цього, прем’єр-міністр України наголосив на необхідності проведення консультацій щодо такого рішення. У зв’язку з цим пропоную скасувати постанови від 29 червня 2023 року відповідно до переліку, який оприлюднений у проєкті рішення», — зазначив голова НКРЕКП Ущаповський.

Водночас у НКРЕКП не відмовилися від ідеї відрегулювати тарифи і заявили про початок обговорення «справедливого соціального рішення».

Раніше «Шпальта» розповідала, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, встановила нові граничні ціни на електроенергію для бізнесу.

Коментарі