Новини

Зеленський підписав закон про повернення доплат військовим

Доплату 30-100 тисяч гривень будуть отримувати військові, які беруть участь у бойових діях або працюють над забезпеченням української оборони.

Фото: REUTERS

Президент Володимир Зеленський підписав закон про повернення доплат військовим. Тепер військовослужбовці отримуватимуть щомісячну додаткову винагороду в розмірі від 30 до 100 тисяч гривень.

Про це пише «hromadske» з посиланням на сайт Верховної Ради.

Доплату 30-100 тисяч гривень будуть отримувати військові, які беруть участь у бойових діях або працюють над забезпеченням української оборони.

Вони мають перебувати в районах, де забезпечують цю оборону, на території між позиціями Сил оборони та позиціями російських військ.

Також закон передбачає:

– довші відпустки для військових: до 30 днів щорічна та до 10 днів – за сімейними обставинами. Курсанти матимуть 10 днів відпустки взимку і 20 днів улітку;

– доплати строковикам залишили на рівні 6000 гривень на місяць, курсанти отримуватимуть 2350 гривень на місяць;

– до участи у бойових діях не допускатимуть військовослужбовців, яких призвали на військову службу за призовом під час мобілізації, якщо вони не пройшли курс базового військового вишколу;

– мінімальний термін проходження базової військової підготовки – не менше ніж один місяць.

Крім цього, встановили мінімальний поріг доплати для інструкторів. Він сягає від 15 тисяч гривень.

Пораненим військовим, які перебувають на лікуванні, родинам полонених і зниклих безвісти щомісячно виплачуватимуть 100 тисяч гривень.

Сім’ям загиблих унаслідок поранення одноразово нараховуватимуть 100 тисяч гривень.

Коментарі