Новини

У Чернівцях відремонтують сквер за понад 16 мільйонів гривень: що там зроблять

Капітальний ремонт проведуть у сквері в Садгорі, що на вулиці Івана Підкови.

У Чернівцях капітально відремонтують сквер у мікрорайоні Садгора, поблизу будинку культури, що на вулиці Івана Підкови. Вартість робіт складе понад 16 мільйонів гривень. Ремонтуватимуть його за кошти міського бюджету.

Про це йдеться в тендері на Prozzoro.

Замовником робіт є Департамент інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради. Згідно з технічним завданням угоди, у сквері замінять мощення, огородження та смітники, облаштують пандуси та лавки, поставлять садові фонтани, озеленення, велопарковки та зупинковий комплекс. Також передбачено питний фонтан, нове освітлення та камери відеоспостереження. Вартість робіт – 16 499 694 гривні.

Тендер виграла компанія «Фелікс Ком». Вона запропонувала виконати роботи на майже 300 тисяч гривень менше, ніж інший учасник – ТОВ «Смеречина».

Роботи підрядник повинен виконати до 1 вересня. 

Проєктно-кошторисну документацію виготовив архітектор Ярослав Бойко.

Як розповів Шпальті заступник міського голови Чернівців Василь Зазуляк, наразі міська рада на етапі підписання угоди з переможцем тендеру — компанією «Фелікс Ком». Найближчим часом вона розпочне роботи.

Ця компанія раніше не вигравала тендери на закупівлі міської ради. 

На запитання щодо вартости об’єкта Василь Зазуляк каже, що сквер на Підкови — це багато рішень: складний рельєф і велика площа. Це буде капітальний ремонт.

Також він вважає недоцільним порівнювати вартість скверу біля ЧНУ, адже той об’єкт виконували два роки тому (2021 року). Відтоді, за його словами, ціни зросли. До прикладу, поремонтований пізніше сквер на вулиці Кордуби обійшовся вже дорожче.

Крім того, Василь Зазуляк каже, що профінансований із міського бюджету ремонт є дорожчим, аніж об’єкти, виконані коштом меценатів.

«У рамках бюджетного процесу закладають потенційні ризики. А це серйозна стаття витрат, якої меценат може уникнути», — каже заступник міського голови.

Також Василь Зазуляк розповідає про технічні рішення, на основі яких складають кошторис.

«Ми всі об’єкти віддаємо на державну експертизу. Їх теж аналізують у частині кошторису, чи немає завищення. Крім того, на тендер з’явилися лише два учасники, не було ажіотажу. І різниця між їхніми пропозиціями менше 300 тисяч гривень. Також у мене є інформація, що учасники, які хотіли заявитися, вважають, що ціна тендеру є невеликою. Тож це абсолютно ринкова пропозиція», — зазначив Василь Зазуляк.

Довідка.

Організація ТОВ «ФЕЛІКС КОМ» зареєстрована 26.01.2018. Розташована в Чернівцях, на вулиці Авангардній. Керівником організації є Маценко Андрій Васильович.

Розмір статутного капіталу складає 10 000 гривень. 

Основний вид діяльности: будівництво житлових і нежитлових будівель та виробництво меблів. 

Коментарі