Новини

У Києві проведуть один із найбільших книжкових ярмарків: чернівецькі видавництва візьмуть участь

Цьогоріч два чернівецькі видавництва — «Чорні вівці» та «Видавництво 21» — також візьмуть участь у фестивалі.

Сьогодні, 22 червня, о 16:00 у Києві розпочне свою роботу один із найбільших книжкових ярмарків України – Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал».

Цьогоріч два чернівецькі видавництва — «Чорні вівці» та «Видавництво 21» – також візьмуть участь у фестивалі. Про це повідомили представники цих видавництв.

Зокрема, книжки для дітей представлять у секції «Дитяча книга» від книгарні «Закапелок», доросла література на стенді «Книжкового Лева».

«У рамках фестивалю заплановано декілька автограф-сесій авторів обох видавництв, які представлятимуть свої нові видання. Тож гості «Книжкового Арсеналу» зможуть поспілкуватися з улюбленими авторами, підписати книжки та сфотографуватися», — повідомляють представники видавництв.

За словами письменниці та авторки дитячих книжок та нон-фікшну про подорожі «Міста, в які ти поїдеш» Євгенії Завалій, «Книжковий Арсенал» під час війни – це про те, що росіяни, які намагаються щодня знищити українців ракетами, не можуть зруйнувати наше звичне життя.

«Адже для мене “Книжковий  Арсенал” — це кілька чудових днів із друзями у весняному Києві, серйозні й не дуже розмови, книжки та радість. Цього року ми всі будемо говорити про війну, бо, що б не відбувалося, про неї не забувається ні на хвилину: вона в дитячих книжках, думках, розповідях », — зауважує Євгенія. 

Авторка повісті для підлітків «Юна. Війна» Світлана Вертола також поділилася своїми очікуваннями щодо фестивалю.

«Я знаю, що українському книжковому ринку дуже складно триматися на плаву через повномасштабне російське вторгнення. «Книжковий Арсенал» завжди був справжнім святом для видавців та книголюбів, і зараз чекаєш на це дійство з особливим трепетом. Цікаво поглянути на новий формат, бо, відверто кажучи, й ми вже незворотно змінилися від 24 лютого. Я щаслива, що матиму змогу особисто поспілкуватися з читачами моєї дебютної повісті «Юна. Війна», потримати їх за руку, обійнятися. Мрію про багато зустрічей, селфі, розвіртуалень».

Програма автограф-сесій: 

«Видавництво 21»
 — 24 червня (субота), 14:45–15:15 Світлана Ткаченко, «Ніч була».
 — 24 червня (субота), 17:00–17:30 Євгенія Завалій, «Міста, в які ти поїдеш».
 — 25 червня (неділя), 17:45–18:15 Тетяна Поставна, «Острів каштанів».

«Чорні вівці»
 — 24 червня (субота), 11:45–12:15 Уляна Письменна, «Бюро винаходів Цукінька»

 — 24 червня (субота), 14:00–14:30 Світлана Вертола, «Юна. Війна»

Фото надала Лілія Шутяк

Коментарі