Новини

У Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича вивчатимуть нову дисципліну

Курс «Антикорупція та доброчесність» можна буде обрати вибірково для всіх спеціальностей. Або ж одразу зробити його обов’язковим для студентів права чи соціальних наук.

На фото корпус №5 ЧНУ ім. Ю. Федьковича/Ельдар Сарахман

Студенти українських університетів у наступному навчальному році зможуть вивчати нову антикорупційну дисципліну. Її розробили в Офісі доброчесности Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це пише «Українська правда.Життя».

Головне завдання цього пілотного проєкту – допомогти студентам розібратися з історією та значенням понять «корупція» і «доброчесність». Крім цього, студентів навчатимуть можливостям боротьби з корупцією.

Дисципліну «Антикорупція та доброчесність» вивчатимуть ще у дев’яти українських вишах.

«Перше, на що ми звертали увагу (при відборі вишів, – авт.) – мотивація університетів та їхня готовність співпрацювати. Оцінювали рівень вмотивованости за вмістом офіційних листів від ЗВО та під час онлайн-співбесід», – підкреслюють в Офісі доброчесности.

Педагогів, які викладатимуть «Антикорупцію та доброчесність», обирають університети, але Офіс доброчесности НАЗК бере на себе відповідальність, аби спершу навчити цих педагогів. Так, для викладачів цього літа проведуть двомодульне навчання.

У вишах можна буде обрати цей курс вибірково для всіх спеціальностей. Або ж одразу зробити його обов’язковим для студентів права чи соціальних наук.

Коментарі