Новини

Буковинський бізнес зможе отримати фінансову допомогу: що для цього потрібно

Загалом узяти участь у грантовому конкурсі можуть заявники з десяти громад.

Архівне фото «Шпальти»

Громадська організація «Український кризовий медіацентр» оголосила про грантовий конкурс для підтримки бізнесу програми «PEARL». Це шестимісячний проєкт із бюджетом майже 600 тисяч доларів. Його фінансує міжнародна організація «Global Communities» в Україні.

Її метою є надання допомоги особам і бізнесу, які постраждали від російсько-української війни (втрата або пошкодження майна, вимушене переселення, порушення логістики, зменшення продажів, міграція працівників тощо). Також «Global Communities» підтримуватиме інформаційно та консультаційно.

Пілотна програма «PEARL» надасть підтримку заявникам з окремих територіальних громад Буковини, які є партнерами «Global Communities» у межах реалізації програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Громади, які можуть отримати фінансову підтримку: Великокучурівська, Вижницька, Глибоцька, Клішковецька, Мамалигівська, Недобоївська, Новоселицька, Рукшинська, Усть-Путильська і Хотинська.

 

У програмі «PEARL» передбачені три типи грантів:

– Лот 1. Грант у розмірі до 5 000 доларів на започаткування або розвиток бізнесу.

– Лот 2. Грант у розмірі від 5 001 до 12 000 доларів. Обов’язковою вимогою є створення принаймні одного нового робочого місця.

– Лот 3. Грант у розмірі від 12 001 до 25 000 доларів. Обов’язковою вимогою є створення принаймні двох нових робочих місць.

 

Для кожного Лоту передбачене співфінансування від заявника у розмірі не менше 10 % від суми гранту.

Учасник може подати не більше однієї заявки. Всі проєкти мають бути повністю виконані до 31 жовтня 2023 року.

Аби дізнатися, які документи необхідні для участи у програмі – перейдіть за посиланням.

Ілюстрація: Український кризовий медіацентр

Коментарі